Szórakozás

Erős hófúvás várható Veszprém megyében

Hoatfuvas-hofuvas-havazas(1)(960x640).jpg (hófúvás, havazás)
Hoatfuvas-hofuvas-havazas(1)(960x640).jpg (hófúvás, havazás)

Bár szerda hajnalban több megyében visszavonták a sok eső, havazás, illetve hófúvás miatt kiadott figyelmeztetéseket, két megyében továbbra is másodfokú figyelmeztetés van érvényben a várható erős hófúvás miatt.

Vas, Zala, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megye több térségére már elsőfokú riasztást is kiadtak a hófúvás miatt. Ez azt jelenti, hogy ezeken a területeken már a következő órákban számítani lehet gyenge hófúvásra, ami alacsony torlaszokat emelhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda hajnalban az MTI-hez eljutatott, egész napra szóló figyelmeztető előrejelzése szerint Győr-Moson-Sopron és Vas megyében narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés van érvényben, ami azt jelenti, hogy itt a nap folyamán erős hófúvásra is készülni kell, amely magas hótorlaszokat emelhet. Veszprém és Zala megyében egész napra citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A várható jelentős mennyiségű eső miatt korábban tizenegy megyére kiadott figyelmeztetés már csak három megyében van érvényben. Ezek: Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye.A talaj menti fagy miatt Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki figyelmeztetést.

A meteorológiai szolgálat azt írta: főként északkeleten hullhat összességében több mint 15-20 milliméter csapadék. A Dunántúl nyugati harmadán további havazás valószínű. Általában maximum 6 centiméternyi friss hóra lehet számítani, de az alacsonyan fekvő helyeken napközben ez is olvadni fog.

Az erős, néhol viharos lökésekkel kísért északi, északnyugati szél délelőtt helyenként hófúvást okozhat. Várhatóan késő délutántól, estétől lassan mérséklődik a légmozgás.Reggel és este nyugaton talaj menti fagyra lehet számítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik