Szórakozás

Jól sikerült az orosháziak áprilisi tréfája

Maguk sem gondolták, hogy áprilisi tréfájuk ennyire jól fog sikerülni - írja az infooroshaza.hu. Dancsó József ugyanis nem lesz a Nemzeti Bank alelnöke, ahogy írták.

A Szeged24 is partner volt a tréfában, hiszen manapság a belpolitikai hírek közül nehéz kiválogatni a valóságosakat és az abszurdakat. Nem ismerjük Dancsó József mai programját, de abban biztosak vagyunk, hogy nem megy a Köztársasági Elnöki Hivatalba, hogy átvegye ott jegybank alelnöki megbízólevelét – írja önleleplező cikkében a városi portál.

Elnézést kérünk mindazoktól, akik felültek az áprilisi tréfának – folytatják – És ilyenek sokan voltak. A cikkhez fűzött kommentek alapján néhányan a kezdetektől kételkedtek a hír valóságosságában. Néhányan tudták, hogy nem több ez, mint a képzelet szabad játéka. Mégis nagyon sokan voltak – talán ők voltak a többség, mondhatnánk: a biztos kétharmad –, akik kétely nélkül hittek abban, hogy Matolcsy György Dancsó Józsefet jelölte a Nemzeti Bank alelnöki posztjára.

Pusztán áprilisi tréfáról volt szó. De a játék közben egyre jobban tudatosult bennünk, hogy ez a médiahack akaratlanul az emberi hiszékenység modellezésére is szolgál. Emellett talán látleletet ad arról, hogy olyan országban élünk, ahol és amiben sok minden megtörténhet, amit nem gondolt volna a médiafogyasztó. A hír fogadtatásában ott találni a figyelmetlenséget és a média iránt még ma is megnyilvánuló bizalmat, hogy az általa közzétett hírek igazak. Ez utóbbi nem rossz fejlemény, még akkor sem, ha ezzel a bolondságok napján visszaéltünk, és tréfára fogtuk a dolgot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik