Szórakozás

Összefogtak a hírességek Gerendás Péterért

gitár (gitár, zene, )
gitár (gitár, zene, )

A Liszt Ferenc-díjas előadóművész egy másik országban folytatja életét.

Ahogyan azt a Hír24 megírta, Gerendás Péter tegnap búcsúlevelében jelentette be, hogy ellehetetlenült helyzete miatt befejezi itthoni tevékenységét. A szomorú levél néhány óra alatt körbejárta az internetet és a sztárvilágot is.

“Péterem… Én most sírok. Ölellek… Ölelnélek. Értelek” – írta Facebook oldalán Szily Nóra. Vágó István több bejegyzésében is fogalkozik Gerendás búcsújával a legnagyobb közösségi oldalon. Az ország kvízmestere szerint szégyen, hogy a Liszt Ferenc-díjas előadóművészt hagyjuk elmenni.

Fotó: Facebook

“Nem ismerem személyesen Gerendás Pétert. Ismerem viszont az internet nyújtotta ‘ingyenes’ szórakozási lehetőségeket, ami megöli a művészeket. Nem gondolom, hogy bűn lenne, ha valaki ‘csak’ művész/zenész/színész, és nem jó (kapitalista) üzletember, főleg, ha egy másik korban született. Kérném mindazokat, akik hallgatják, hallgatták, megosztják, likeolják, olvassák Gerendás Pétert, hogy ne áltassák önmagukat azzal, mintha pár like-kal és kommenttel tennének is valamit érte és a jelenség ellen, mert ez hazugság. A művész a közönség által van definiálva, tőle függ! Bár pillanatnyilag jóleső, de nem él meg like-okból, jókívánságokból és az internet adta ingyenes dal-/video megosztási lehetőségekből. Lehetséges, hogy a fizetős iTunes-on Gerendás Péternek még sem egy like-ja, sem egy csillagja nincs??? …Azért mert nem költ marketingre?…. Bevallom, én sem tettem eddig, de most likeoltam, pontoztam és megvásároltam a dalait. A jogdíjak eljutnak hozzá. Ez így fair. Kíváncsi leszek, most hol lesz az a rengeteg rajongó. 200 Ft-ba kerül egy Gerendás dal. És ez nem gyűjtés, nem jótékonykodás, ez üzlet!: ő létrehoz valamit, te pedig felhasználod, ‘értékeled’ és kifizeted az árát. Vagy nem lesz több dal. Gyerekek, ebbe nem szól bele a politika…! Lehet tenni! Ez rajtunk múlik. A.” – írja levelében Osvárt Andrea.

Bach Szilvia is egyetért Gerendás szavaival. “Leírtad, amit én is leírhatnék…és sokunk. Mitől függ,a hősszútűrés? Meddig ildomos? Menni, maradni? Hmmmm…” – írja.

“Jesszusom, nem találok szavakat… Annak ellenére, hogy sajnos a baráti körömben számos zenész, művész van és évek óta látom a tehetséget, (ami előtt fejet hajtok), elveszni az értéktelen 15 perces hírnév miatt… Igen, eddig is láttam ezt, csak így, ahogy most te, még soha senki nem fogalmazta meg… Nagyon szomorúvá tesz, hogy ebben az országban, ahol az otthonom van, és amit eddig nagyon szerettem (és még mindig próbálom megtalálni benne a szerethetőt, bármily meddő vállalkozás is), átvette az igénytelenség az igényesség helyét, az értéktelen az értékesét, a felszinesség a tartalmat… Legyen ez szakmaiság, vagy akár emberi kapcsolat… Már mindenre ez a jellemző… Kívánok neked nagyon sok erőt, kitartást, hitet, akár itthon, akár külföldön folytatod!!!” – bíztatta az előadóművészt Molnár Anikó.

A hírességeken kívül rajongók ezrei kommentálták Gerendás Péter búcsúlevelét az interneten.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik