Szórakozás

Biológiai okok miatt tabu barátunk felesége

szerelem (szex )
szerelem (szex )

Kódolva van a férfiakba az elutasítás.

A kamaszkori fellángolások lecsillapodását követően a férfiak biológiailag látszólag úgy vannak kódolva, hogy ösztönösen elutasítsák a szerelmi viszonyt közeli barátjuk feleségével, derült ki a Missouri Egyetem legújabb kutatásából-írja a HáziPatika.

“Habár a férfiak számára számtalan lehetőség adódna legjobb barátjuk feleségével intim viszonyt kezdeményezni, ahhoz képes rendkívül alacsony az ilyen jellegű titkos viszonyok aránya. A férfiak tesztoszteronszintje általában megemelkedik, amikor potenciális szexuális partnerrel lépnek érintkezésbe, viszont a kutatási eredmények azt igazolják, hogy a tesztoszteronszint nem emelkedik meg, ha barátjuk partneréről van szó” – mondta Mark Flinn, a Művészeti és Természettudományi Kar antropológus professzora.

Flinn meglátása szerint a kutatási eredmények akár globális problémák megoldásában is segítséget nyújthatnak. “A tesztoszteronszinttel kapcsolatos meglátások rávilágítanak arra, hogy hogyan is alakulnak ki férfiak közötti szövetségek, így az emberi természet biológiai megismerése akár a globális problémák kezelésében is szerepet játszhat. Az olyan nemzetközi szövetségek, mint az ENSZ, vagy a NATO hasonló pszichológiai mechanizmusok alapján jöhetnek létre” – jegyezte meg Flinn.

A cikk folytatásához tovább a HáziPatika.com-ra!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik