Szórakozás

Golf a zokniban is kiszagolta a kábítószert

Kábítószer kereső kutya (Kábítószer kereső kutya)
Kábítószer kereső kutya (Kábítószer kereső kutya)

Egy Szerbiából Svédországba tartó autóbusz csomagtartójában zokniba csomagolva próbáltak kábítószert csempészni Röszkénél. Golfot, a kábítószerkereső kutyát nem sikerült becsapniuk.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei, egy svéd rendszámú, Szerbiából Svédországba tartó autóbuszt vizsgáltak a napokban a röszkei határátkelőhelyen.

A pénzügyőrök kérdésére a jármű sofőrje, valamint a szerb, svéd és koszovói állampolgárságú utasok úgy nyilatkoztak, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal.

A nyilatkozatokat elfogadva, kockázatelemzés alapján a járművet a pénzügyőrök félreállították és a röszkei határkirendeltség munkatársaival közösen az autóbuszt és a csomagokat tételesen átvizsgálták.

A szigorított ellenőrzésen részt vett a pénzügyőrök legifjabb kábítószer felderítésre kiképzett munkakutyája, aki kiváló teljesítményt nyújtott. A Golf nevű kutya egyértelműen jelzett a jármű bal oldali alsó csomagterének egyik bőröndjére. A kutya szimata nem csalt, hiszen a pénzügyőrök a poggyász felnyitása után, zokniba rejtve, műanyag fóliába csavarva, 38 darab diónyi méretű csomagot szedtek elő, melynek tartalma összesen 306 gramm marihuána volt.

A pénzügyőrök a több százezer forint fekete piaci értéket képviselő kábítószert feljelentéssel átadták a Csongrád Megyei Rendőr főkapitányság munkatársainak, ahol ismeretlen elkövetővel szemben kábítószerrel visszaélés bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt  indult büntetőeljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik