Szórakozás

A több felhasználónév sem segített

gumi(960x640)(1).jpg (gumi)
gumi(960x640)(1).jpg (gumi)

A NAV dél-alföldi régiójának revizorai ebben az évben már több internetes kereskedőt is ellenőriztek. A vizsgálatok több esetben is közérdekű bejelentésekre indultak, és szinte az összes internetes aukciós portálra kiterjedtek.

A közelmúltban egy olyan kereskedőt vizsgáltak, aki sokféle méretű és gyártmányú, többnyire használt gumiabroncsot kínált értékesítésre a virtuális piactéren. A revizorok az aukciós portálon meghirdetett abroncsok közül kiválasztottak egy garnitúra Good Year gumit, melynél licitálás helyett elfogadták a fix árat, ezzel azonnal megnyerték az aukciót – tudta meg a Szeged24 a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatóságán.

Mivelaz ellenőrök a személyes átvételt választották, így a kereskedő miután jelezte, hogy részéről is rendben az adásvétel, e-mailben megadta a telefonos elérhetőségét. A „próbavásárlók” amegbeszéltek szerint elmentek egy magánházhoz, ahol kifizették a vételárat és átvették azabroncsokat. Az eladó az átvett ellenértékről semmilyen bizonylatot nem állított ki, ezért a revizorok igazolták magukat.

A kereskedő nyilatkozata szerint 2012. óta kereskedett a szóban forgó internetes portálon, és az elmúlt évben 4,1 millió forint értékben sikerült értékesítenie. Az ellenőrzés során kiderült az aukciós portál adataiból, hogy a vizsgált kereskedő két felhasználónévvel is regisztrált. Az a profilja, amellyel az adóhatóság emberei a vásárlást lebonyolították még 2009-ben jött létre,és csak az elmúlt 90 napban összesen 75 db adásvétel kapcsolódott hozzá. A másik profilján, melyet még 2005-ben jegyzett be, az utóbbi 90 napban 129 adásvétel jött össze.

A vizsgálat megállapította, hogy a férfi bejelentés, adószám nélkül, üzletszerűen végezte gazdasági tevékenységét, amiért komoly mulasztási bírságra számíthat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik