Szórakozás

A tolvaj verte fel álmából az idős asszonyt

Elfogta és őrizetbe vette a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság azt a 43 éves férfit, aki egy idős asszony házába ment be éjszaka, hogy onnan pénzt szerezzen.

Csak a 68 éves hölgy lélekjelenlétének köszönhető, hogy nem járt sikerrel V. György, amikor március 20-án éjszaka bement a Béla Cigány utca egyik házába – számolt be a történtekről a Szeged24-nek Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az idős asszony felébredt a zajokra és kérdőre vonta a férfit, hogy mit keres nála. V. György azt mondta, hogy pénzre van szüksége. Először ezer forintot kért, majd néhány másodperc múlva ötezer forintot követelt. Az ott lakó megőrizte a nyugalmát és közölte a férfival, hogy a pénzét a szomszédban tartja, menjen át vele oda. Az elkövető el is indult, de már nem várta meg, hogy valaki kijöjjön a másik házból.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság kiemelten kezeli az idős emberek sérelmére elkövetett bűncselekmények felderítését. A nyomozók a törvényben biztosított valamennyi eszközt igénybe vették annak érdekében, hogy mielőbb kézre kerítsék a férfit. A kitartó nyomozás eredményeként március 24-én látókörükbe került V. György, akit elő is állítottak.

Kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. Elmondta a nyomozóknak, hogy február 8-án egy Rákóczi utcai házba is bement, ahonnan pénztárcát vitt magával, illetve betört az egyik vásárhelyi csárdába, ahonnan gázpalackot lopott el. Kiderült az is, hogy két kerékpárt lovasított meg, az egyiket a Szabadság térről, a másikat pedig a makói országútról.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik