Szórakozás

A közlekedés biztonságát fenyegette az elcsatangolt elefánt

Rendőrségi eljárás indult annak kapcsán, hogy csütörtökön rövid időre elszabadult Zalaegerszegen egy cirkuszi elefánt.

Nothoff Ingrid, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke az MTI megkeresésére pénteken elmondta: a közlekedés biztonsága elleni vétség gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indult nyomozás. Feltehetően gondatlanságból tudott elszabadulni a többtonnás állat, amely több száz méternyire sétált el.

Az elefánt csütörtökön, a zalaegerszegi Berzsenyi utcában sátorozó cirkuszból jutott ki. A közeli tízemeletes épületek között kóborolt, de kárt sehol nem okozott, a cirkusz alkalmazottai vezették vissza.

A több internetes oldalon is megjelent fényképek és videofelvételek szerint az állat a Berzsenyi utca úttestén jutott el a lakótelepig, ott járókelők közelében, közvetlenül a lakóházak fala mellett sétált, elhaladva ablakok és erkélyek előtt. Végigment a tömbház túlsó oldalán lévő játszótéren és sportpályán is, mielőtt a gondozók visszakísérték a cirkuszba.
A rendőrség az esettel kapcsolatban csütörtökön arról adott tájékoztatást, hogy nem érkezett bejelentés, de a világhálón keringő képek alapján tudomást szereztek a történtekről. Az állat gondozói és a cirkusz igazgatója a helyszínen a rendőröknek azt mondták, hogy az elefánt egyszerűen kisétált a sátorból, de csak néhány száz métert tett meg, és a gondozói kísérték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik