Szórakozás

Visszatérítik a díjmentes időszakra érvényes e-matricák árát

e-matrica (e-matrica, )
e-matrica (e-matrica, )

Visszatéríti a március 14-17 közötti díjmentes időszakra érvényes e-matricák árát az Állami Autópálya Kezelő Zrt. azoknak, akik a katasztrófahelyzet miatt nem tudták használni a fizetős útszakaszokat - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

A meghiúsult szolgáltatás miatt az ÁAK a közeljövőben lehetőséget biztosít az e-matricák érvényességi idejének átírására vagy azok árának időarányos visszafizetésére. A társaság munkatársai jelenleg dolgoznak a megvalósítás technikai részletein, amelyről a közeljövőben, de várhatóan már a jövő hét folyamán bővebb tájékoztatást fognak adni a közlemény szerint.

Az autópálya-kezelő azt is közölte: az Országos Meteorológiai Szolgálattól kapott előrejelzés alapján, a téli üzemeltetési szabályzat szerint fokozott felkészülést rendelt el teljes hálózatára. Ez azt jelenti, hogy a mérnökségek a jegesedés és csúszásveszély megelőzéseként folyamatosan szórják, “alásózzák” az utakat, valamint teljes gépparkkal – több mint 120 hóeltakarító járművel – és teljes létszámmal várják a további szükséges intézkedéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik