Szórakozás

Új autót kaptak a szegedi tűzoltók

Háromszáz lóerős, összkerék meghajtású, és két köbméter oltóvizet tud magával vinni a szegedi tűzoltók legújabb fecskendős autója.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon kedden ünnepélyesen átadott gépjárműfecskendő megérkezett a Szegedi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra, ahol a jármű rövidesen szolgálatba áll.

A Reault Midlum 300.14-es típusú alvázra épített Aquadux-X200-as típusú gépjárműfecskendőt kétezer literes oltóvíztartállyal szerelték fel, amelyet a járműben a korábbi tapasztalatokat felhasználva Heros fejlesztői a súlypontot optimalizálva helyeztek el, és egy Rosenbauer NH30-as típusú vízszivattyúval látták el.

A járművel való közlekedés biztonságát szolgálja a légrugós rendszer is, a meghajtásról a 300 lóerős, 7146 köbcentiméteres diesel motor gondoskodik, amely  összkerék meghajtással biztosítja, hogy a jármű megbirkózzon a nehéz tereppel is.

A jármű kezelői márciusban tanfolyam keretében sajátítják el az új berendezés kezelését, amelyről áprilisban adnak számot a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ vizsgabiztosai előtt. Az új fecskendő csak ezután kezdheti meg szolgálatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik