Szórakozás

Tíz év bankautomata-robbantásért

Jogerősen is tíz év börtönbüntetést kaptak azok a román férfiak, akik több bankautomatát is úgy próbáltak kirabolni, hogy felrobbantották a pénztartó rekeszt.

Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság 10, valamint 9 év 8 hónap fegyházbüntetés letöltéséről szóló ítéletét, melyet a bankautomaták felrobbantói kaptak.

A korábban már külföldön büntetett, román C. Vasile és V. Victor-Ovidiu vádlottak évek óta barátok. 2009. október 29-e előtt megegyeztek abban, hogy bankautomatákból pénzt fognak lopni, úgy, hogy az automatát felrobbantják. Ehhez robbanóanyagot szereztek be ismeretlen forrásból.

A vádlottak a bűncselekmények helyszínét autóval közelítették meg, és onnan autóval menekültek. A terepet előzetesen felmérték, az elkövetés során a feladatokat egymás között felosztották, és bűncselekmények elkövetésével több millió forint haszonszerzésre törekedtek.

2009. október 29-én, Hajdúszoboszlón az UniCredit Bank automatáját akarták robbantásos módszerrel feltörni, és onnan a pénzt elvinni. A robbanás következtében azonban a pénzt tartalmazó rekesz nem nyílt ki annyira, hogy onnan a pénzt el tudták volna venni. A károkozás mértéke viszont meghaladta a 4 millió forintot.

2010. március 5-én Nagykállón az OTB bankfiók automatáját akarták kifosztani, de a riasztó megszólalt, így a vádlottak a helyszínről zsákmány nélkül elmenekültek. A banknak így is 42 664 forint kárt okoztak.

2010. március 6-án Derecskén szintén egy OTP bankautomata feltörését és kifosztását kísérelték meg, de az automata nem nyílt ki, így nem fértek hozzá a pénztartó kazettákhoz, de 3 319 000 forint kárt okoztak.

2010. szeptember 23-án Gyomaendrődön egy OTP fiók automatájának felrobbantásával összesen 12 845 000 forintot tulajdonítottak el, míg a rongálási kár 3 294 000 forint volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik