Szórakozás

Házkutatást tartottak Stohl Andrásnál

Stohl András (Stohl András)
Stohl András (Stohl András)

Rendőrök vizsgálták át a színész és a börtönélményeit megíró Szalai Vivien otthonát.

Amikor vakuvillanások kereszttüzében, megkönnyebbülve elhagyta börtönét Stohl András, alighanem úgy gondolta, oda többé nincs visszaút. Talán így is lett volna, ha börtönélményeit nem dolgozzák fel egy könyvben, amelynek állításait számos ponton támadta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága. A hatóság szerint ugyanis a kötetben számos valótlan állítás szerepel, amely hamis színben tünteti fel a szervezetet és dolgozóit.

A bv polgári és büntetőeljárást is kezdeményezett Stohl András és a könyv szerzője, Szalai Vivien ellen. A Nem­zeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Osztálya nyomoz a rágalmazás miatt indított ügy­ben, amelynek vége akár két évig terjedő szabadságvesztés is lehet Stohl számára.

Nemrég kiderült, hogy a szerzőt tanúként hívták meghallgatásra, de tegnap ennél sokkal súlyosabb, váratlan fejlemény következett: Stohl Andrásnál házkutatást tartot­-tak a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai. Ezt a Borsnak ORFK Kommunikációs Szolgálata is megerősítette, kiegészítve azzal, hogy Szalai Vivien lakását is átkutatták. Arra a kérdésre, hogy mit kerestek, lefoglaltak-e valamit, azt válaszolták, hogy a nyomozás érdekei miatt erről nem adhatnak információt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik