Szórakozás

Helyismereti gyakorlat a légimentő bázison

Helyismereti gyakorlatot tartott a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állománya a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. szentesi légimentő bázisán, amely a Dél-Alföld légi mentését biztosítja.

A szentesi beavatkozó állomány már ismerősként üdvözölhette a helikopter személyzetét, akikkel már számos káreset helyszínén dolgoztak együtt. A vendéglátók megmutatták a kerozin tárolására szolgáló földalatti tartályt, a hangárt, a helikoptert, és a tűzoltók szemügyre vették annak felszereléseit -tudta meg a Szeged24 a Csongrád Megyei Katasztrófavédelemnél.

A szentesi egység tagjai sorra vették az esetleges beavatkozás alkalmával fontos pontokat, így a közművezetékek szakaszoló pontjait és az oltóvíz vételezésének helyét is.

A Szentesi HTP állománya a létesítmény mellett megszemlélte a mentéshez használatos felszereléseket, eszközöket is, és a légi jármű személyzete a beszélgetés során elmondta, hogy a baleseteknél abban várnak segítséget, hogy felszállás előtt senkit ne engedjenek a helikopter rotorjainak közelébe, és ilyenkor ügyelni kell arra is, hogy elmozdítható tárgy ne legyen a gép környékén, hiszen azt a rotor szele felkaphatja és az további baleseteket okozhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik