Szórakozás

Erdő Pétert a pápaválasztás esélyeseként mutatta be a Die Welt

A pápaválasztás esélyeseiről közölt sorozatában mutatta be csütörtökön Erdő Péter bíborost, esztergom-budapesti érseket a Die Welt.

A német konzervatív lap az Erős magyar hálózattal című írásának alcímében kiemelte, hogy Erdő Péter XVI. Benedek irányvonalát követi a hittudományi és erkölcsi kérdésekben. A Ki lesz a pápa? című sorozat hatodik részeként közölt cikkben kifejtették: a magyarokról ismert, hogy akkor is elsőként lépnek ki a forgóajtón, ha utolsóként léptek be, ez a képesség pedig Erdő Péter javára válhat a pápaválasztó gyűlésen.

Erdő Péternek minden adottsága megvan ahhoz, hogy rácáfoljon a jóslatokra, amelyek szerint XVI. Benedek volt az utolsó európai a pápai trónon – áll a cikkben, amely szerint a magyar bíboros “kulcsszerepet játszik az európai egyházfejedelmek között, akik még mindig a bíborosi kar felét teszik ki”.

Erdő Péternek “mesebeli nyelvi tehetsége” van, és valamennyi társánál kiterjedtebb kapcsolatrendszerrel rendelkezik a bíborosok körében, hálózatát azonban nem “a szálak machiavellista mozgatójaként”, hanem “Isten hiteles embereként” működteti – írta a Die Welt. Erdő Péter pályafutását bemutatva hozzátették: a magyar bíboros már eddig is “lélegzetelállító karriert” futott be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik