Szórakozás

Ellenőrzik a megye vízelvezető csatornáit

A belvíz elleni védekezés alapvető eszköze a csatornarendszer, azonban a vízelvezetők csak akkor képesek feladatukat teljesíteni, ha azok megfelelő állapotban vannak.

A településeken a csatornák állapotát ellenőrzik országszerte a katasztrófavédelmi kirendeltségek polgári védelmi felügyelői, de a kirendeltségek állományán kívül a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok állománya is részt vesz a szemléken, amelyet közöseen tartanak az önkormányzatok műszaki munkatársaival.

A hét első napján a Tisza holtága mellett fekvő Mártély községben, míg kedden az élő Tisza mellett fekvő Mindszent városban tartott szemlét Krám István tű. őrnagy, a Hódmezővásárhelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettese, ellenőrizve a vízelvezető csatornák állapotát, azok vízáteresztő képességét. A két, a katasztrófavédelmi veszélyeztetettség szempontjából 2-es kategóriába sorolt településen tíz-tíz helyszínen végzett vizsgálat során megállapították, hogy a csatornák állapota megfelelő, csak néhány kisebb hiányosságra derült fény: volt, ahol az áteresz tisztításra szorult, míg másutt a csatorna vízszintezését kell ellenőrizni, ezek kijavítására az önkormányzatok rövidesen sort kerítenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik