Szórakozás

Csak a lövés állította meg a cigicsempészeket

Húszezer doboz, több mint 15,5 millió forint értékű cigarettát foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy csónakban a Tisza partján.

A járőrökkel szemben támadólag léptek fel a cigaretta csempészek, ezért a pénzügyőrök figyelmeztető lövést adtak le a levegőbe – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Suller György Attila őrnagy, vám- és jövedéki szóvivő.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a rendőrség munkatársai közösen végeztek hajós ellenőrzéseket az éjszakai órákban a Tiszán, amikor egy csónakra lettek figyelmesek, ami láthatóan nagy mennyiségű cigarettát szállított. A csónak kis idő elteltével a folyó egyik szakaszán kikötött a partra és a cigarettákat a csempészek elkezdték kirakodni.

Az elkövetők észrevették a járőröket és többen támadóan léptek fel a járőrökkel szemben, ezért a pénzügyőrök figyelmeztető lövést adtak le a levegőbe. A csempészek a lövés hatására elmenekültek a helyszínről. A csónakban majdnem húszezer doboz, különféle márkájú magyar adójegy nélküli cigaretta volt. A csempészésre használt csónakot valamint a 15,5 millió forint értékű rakományt a pénzügyőrök lefoglalták.

A pénzügyőrök költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen elkövető ellen feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2013. március 5.

A hírrel kapcsolatos információ: Gy. Mészáros Ágnes 06 30/9434-012.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik