Szórakozás

Őrültek és zsarolók fenyegették Whitney Houstont

Whitney Houstont (Whitney Houstont)
Whitney Houstont (Whitney Houstont)

Rajongói levelek és egy zsarolási kísérlet is napfényre került az énekesnő FBI-dossziéjából, amelyet most tett közzé a Szövetségi Nyomozóiroda.

A néhai sztárral kapcsolatos 128 oldalnyi iratanyagot hétfőn tette hozzáférhetővé az FBI saját honlapján az adatközlési törvény előírásainak megfelelően. A dokumentumokban lényeges új információ nem lelhető fel a zaklatott magánéletű Houstonról.

A 48 esztendős soulkirálynő, akiről köztudomású volt, hogy kábítószerezik, tavaly januárban fulladt bele Beverly Hills-i lakosztálya fürdőkádjába. A halottkém jelentése szerint kokaint fogyasztott, és szívproblémák is közrejátszottak a halálában.

Az FBI 1988 és 1999 között vezetett dossziét Houstonról, amikor az énekesnő sikerei csúcspontján volt.

Az iroda honlapján egyebek között egy vermonti rajongó szerelmes levelei is olvashatók. A férfit, aki egy ízben megemlítette, hogy “őrült elképzeléseivel akár ártani is tudna valakinek”, az FBI is kifaggatta, nem jelent-e fenyegetést az énekesnőre nézve, de erre utaló bizonyítékot végül nem talált. A férfi azt állította, hogy legfeljebb Houston hírnevét sértheti meg azzal, hogy világgá kiáltja iránta érzett szerelmét.

Röviddel Houston és Bobby Brown házasságkötése után, 1992-ben a nyomozóiroda egy 250 ezer dolláros zsarolási ügynek járt utána: az énekesnőt azzal fenyegette meg valaki, hogy ha nem fizet, információkat tereget ki magánéletéről. Houston az FBI kérdésére annak idején elmondta, hogy szerinte egy barátja állhat a zsarolási kísérlet mögött.

Az énekesnő 1999-ben Hollandiából is kapott fenyegető leveleket és magnókazettás felvételeket. Az FBI által kihallgatott férfiról kiderült, hogy magát “Európa elnökének” tartja; azzal dicsekedett, hogy 66 milliárd dollárért megvásárolta Brazíliát, és ő segített Nelson Mandelának megnyerni a dél-afrikai választásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik