Szórakozás

Még a szabadnapos rendőr is migránsokat fogott

Szerdán hat állambólérkezett az a 31 illegális migráns, akiket a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség egyenruhásai és egy szolgálaton kívüli rendőr fogott el.

A sort szerdán 2 koszovói állampolgár kezdte, őket Röszke külterületén érték tetten az egyenruhások. Nem sokkal később az 55-ös úton közlekedő 7 afgán és 1 koszovói, valamint segítőjük, egy magyar férfi is rendőrkézre került. A magyar állampolgár ellen embercsempészet miatt indult büntetőeljárás – tudta meg a Szeged24 a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Lakossági bejelentés alapján a délutáni órákban egy 4 főből álló koszovói csoportot vettek őrizetbe a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai Mórahalom térségében. Ez idő alatt egy szabadnapos rendőr éberségének köszönhetően elfogták azt a pakisztáni állampolgárt is, aki Röszke térségében egy benzinkúton várakozott és az ország területén való jogszerű tartózkodását igazolni nem tudta.

A stabil hőkamera kezelőjének jelzése, illetve lakossági bejelentés alapján a későbbiekben még 5 csoportban összesen 7 algériai, 6 koszovói, 1 szíriai, 1 afgán és 1 iráni állampolgár került rendőrkézre. Valamennyi illegális migráns ellen idegenrendészeti eljárás indult.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik