Szórakozás

Csavarok tartják össze Bangó Margit gerincét

Bangó Margit (Bangó Margit)
Bangó Margit (Bangó Margit)

Bangó Margit gerince egy fejlődési rendellenesség miatt bármikor összeroppanhat. Három komoly műtétje volt eddig, csillapíthatatlan fájdalommal éli a mindennapjait.

A Kossuth-díjas művésznőt, Bangó Margitot mindenki csak mosolyogni látja, ­arról viszont igencsak kevesen tudnak, hogy nap mint nap komoly fájdalmak gyötrik. Az énekesnő még soha nem beszélt arról, hogy egy gyógyíthatatlan ­gerinc­betegségben szenved, aminek szörnyűséges tünetei vannak: a gerinccsigolyái összevissza ágaznak. Hiába műtik a csontjait, időről időre újra szétroppannak.

(Fotó: RTL Klub)

“Három komoly gerincműtétem volt eddig, az első 26, a második 42, a harmadik pedig 52 éves koromban” – mesélte  a Borsnak A Nagy Duett közönségének eddigi legnagyobb kedvence. “Tizennégy csavar tartja a csontokat, nyolc van a gerincemben, hat a nyaki csigolyáimban” – tette hozzá.

A probléma fiatal koromban kezdődött, egyik napról a másikra kezdett deformálódni a hátam, nagyon hamar S alakú lett. Az első műtét után egy évig voltam járásképtelen, tizenegy beavatkozásom volt, hét liter vért pumpáltak belém, hogy túléljem.  Az orvosomnak köszönhetően most már öt vadonatúj csigolyám van, ezeket a csípőcsontomból metszették ki. Fáj a mozgás, persze, de minek panaszkodjak.  A doki azt mondta, az is csoda, hogy járok, az meg végképp, hogy autót vezetek. Mindent meg tudok csinálni, mindent magam intézek. Csak egy jó és kényelmes sportcipő kell a lábamra, és már megyek is! Táncolnom viszont egyáltalán nem szabad. Az tényleg az életembe kerülhet” – nyilatkozta Margit, aki A Nagy Duettben éppen csak annyit mozog, amennyit szükséges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik