Szórakozás

Eladók Diana ruhái

diana hercegnő (diana hercegnő, )
diana hercegnő (diana hercegnő, )

Elárverezik azt a bársonyruhát is, amelyben a néhai hercegnő John Travoltával ropta.

A néhai Diana hercegnő tíz híres ruhakölteménye kerül kalapács alá Londonban március 19-én. Becslések szerint a kollekció legalább 600 ezer fontot (200 millió forintot) érhet – mondta el a Kerry Taylor aukciósház szóvivője.

A szervezők azért tartják kiemelkedő eseménynek az árverést, mert Károly herceg korán elhunyt feleségének néhány nagyon ismert és “ikonikussá vált” ruhájára lehet majd licitálni, köztük a Zandra Rhodes, Catherine Walker vagy Bruce Oldfield által alkotott darabokra.

A tíz árverésre kerülő darab között akad olyan, amelyet hivatalos állami fogadásokon viselt Ausztriában, Ausztráliában, Brazíliában, Indiában, Dél-Koreában és az Egyesült Államokban. Dianát ezekben a ruhákban nemcsak paparazzók, hanem olyan tekintélyes fényképészek is megörökítették, mint Mario Testino vagy Lord Snowdon.

Az egyik ruhakölteményt, egy éjkék bársony ruhát, amelyet Victor Edelstein tervezett, Diana 1985-ben vette fel, egy fehér házi hivatalos vacsorához. Ezen az estén táncolt Travoltával, a Szombat esti láz sztárjával.

A márciusban kalapács alá kerülő ruhákat Diana kérésére 1997 júniusában – két hónappal halála előtt – New Yorkban egy jótékonysági árverésen adták el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik