Szórakozás

Áldozata figyelmetlenségét használta ki a tolvaj

A Kecskeméti rendőrök őrizetbe vettek hétfőn egy 40 éves nőt, aki február 15-én reggel Kecskeméten a Halasi úti buszmegállóban egy férfi figyelmetlenségét kihasználva a zsebéből ellopta a pénztárcáját.

A férfiak gyakran teszik tárcájukat a nadrág farzsebébe, azt gondolva, hogy ez biztonságos hely irataik számára. Ezzel ellentétben ez a zsebtolvajok kedvenc helye, innen a legkönnyebb számukra ellopni egy óvatlan pillanatban az ott lapuló értékeket.

Nagyon gyorsan „dolgoznak”, szinte észrevétlenül, és általában nem egyedül. Az ellopott dolgokat gyorsan továbbadják társuknak, aki pillanatok alatt eltűnik a helyszínről.

A renődőrök ezért kérik, hogy tárcájukat inkább a kabát belső zsebébe tegyük, itt sokkal biztonságosabb helyen van. Különösen legyünk körültekintőek tömegben, vagy ha valaki lökdösődik, tolakszik, az mindig gyanús.

Ha mégis bűncselekmény áldozatává válunk, tegyünk bejelentést a rendőrségen, megelőzve azt, hogy visszaéljenek az okmányaikkal. A bankkártyát pedig a lehető legrövidebb idő alatt tiltassuk le, nehogy még a számlán lévő pénzükhöz is hozzáférjen a tolvaj.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik