Szórakozás

8 csoport, 36 határsértő 24 óra alatt

Nyolc csoportban 36 határsértőt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség munkatársai az elmúlt 24 órában.

Az első öt fős csoportra a Készenléti Rendőrség járőrei figyeltek fel pénteken este Mórahalmon, miközben a helyi buszmegállóban várakoztak – tájékoztatta a Szeged24-et Szenti Szablocs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A rendőrök igazoltatták őket, ekkor derült ki, hogy pakisztáni állampolgárok, akik nem sokkal korábban illegálisan lépték át a zöld határt. Ugyanebben az időben Mórahalom külterületén hat pakisztáni állampolgárt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség egyenruhásai, majd az éjszaka folyamán további két csoportban még nyolc pakisztánit állítottak elő a rendőrök, akik valamennyien illegálisan tartózkodtak hazánkban.

Éjfél után Röszke térségében is megindult az „élet”, először öt marokkói állampolgárt, majd két koszovóit értek tetten a rendőrök a stabil hőkamera jelzése alapján, miközben átlépték a magyar határt. Hajnalban két marokkói, egy algériai és egy szíriai került rendőrkézre. Kora reggel egy szabadnapos rendőr jelzésére az E55-ös út mellett további hat afgán férfit találtak a rendőrök.

Közben a magyar hőkamera jelzésére a szerbiai határrendőrök két csoportban 17 határsértőt fogtak el, akik Magyarország felé tartottak.

Valamennyi illegális migráns ellen idegenrendészeti eljárás indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik