Szórakozás

Életet mentettek a rendőrök Csongrád megyében

Nem kellett az éjszakát a szabad ég alatt, a hideg időben töltenie annak a három személynek, akiket a rendőrök szállították haza, illetve melegedő helyre hétfőn Csongrád megye három városában.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság egyenruhásainak köszönheti egy helybéli férfi azt, hogy nem fagyott meg az elmúlt éjszaka folyamán. A két rendőr szolgálatuk teljesítése során észlelte, hogy Hódmezővásárhelyen egy használaton kívüli, ajtó, és ablakok nélküli helyiségben aludt a 48 éves férfi. A rendőrök felébresztették az erősen ittas állapotban lévő személyt, majd a város egy melegedő helyére szállították.

Hasonlóan jártak el a kisteleki járőrök is, akik az egyik helyi buszmegálló várójában figyeltek fel egy alvó személyre. A férfi elmondta a rendőröknek, hogy egy kicsit meg akart melegedni a fűtött helyiségben és eközben elaludt. A buszmegálló várótermét reggelig bezárták, ezért az egyenruhások egy éjszakai szállásra vitték a 62 éves férfit.

Szerencsésen végződött a napja annak a szentesi lakosnak is, aki az egyik helyi boltba indult tegnap a kora esti órákban, azonban onnan nem tért haza – tájékoztatta a Szeged24-et Jászai Linda, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A 79 éves nő családja értesítette a rendőröket, akik a polgárőrök segítségével azonnal a keresésére indultak. Nem sokkal később Szentes határában meg is találták az eltévedt hölgyet épségben.

A rendőrség ezúton is kéri a lakosságot, hogy a hideg időben fokozottan figyeljenek embertársaikra. Amennyiben olyan személyt látnak, akit a kihűlés veszélye fenyeget, hívják a rendőrség 112-es segélyhívószámát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik