Szórakozás

6 betegség, 6 étrendi ajánlás

A gyógyszerek mellett ma már egyre nagyobb szerepet kap az egészséges étrend és az alternatív gyógymódok alkalmazása is az egyes betegségek, egészségügyi problémák kezelésében.

Mai rohanó világunkban sajnos egyre több probléma vezethető vissza a tartós stresszre. A sok munka, az otthoni és a munkahelyi megfelelés, és a családról, a gyerekekről való gondoskodás állandó nyomást gyakorolhat ránk, de egy váratlan kellemetlenség, vagy plusz munka is stresszel járhat. Ha ez a nyomás tartósan jelen van életünkben, fontos, hogy idegrendszerünket ne ingereljük csípős, fűszeres ételekkel, koffeinnel, alkohollal, mert ezek a tünetek fokozását eredményezhetik. Ugyanakkor fontos a sok folyadékfogyasztás, a nyugtató gyógyteák alkalmazása, valamint a mozgás is, mellyel a feszültség nagy része könnyen levezethető.

A felfázás problémája sok nőt érint, főként a téli, hideg, nyirkos időszakban. Ilyenkor étkezésünkben kerüljük a sót és a cukrot, melyek megterhelik a vesét, valamint a vizeletsavasító hatású nyersanyagokat, ilyenek a húsok, kagyló, tojás, földimogyoró, dió, kenyér, reggeli gabonapelyhek, tészták, rizs, lencse, kukorica, szilva, kávé, cukor, méz, szirupok, lekvárok. Emellett fontos a fokozott folyadékfogyasztás, a tőzegáfonya tea például kifejezetten ajánlott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik