Szórakozás

Börtönőrök tanúskodnának Stohl mellett

Nincs félnivalója Stohl Andrásnak a Magyar Börtönpokol című könyv kapcsán elmondottak miatt, jelentette ki a könyv szerzője, Szalai Vivien. Az írás semmi olyat nem tartalmaz, ami eddig ne lett volna tudvalevő a hazai börtönviszonyokról, tette hozzá.

A Blikk információi szerint Szalai Vivien Stohl András rács mögötti életéről készített könyve, a Magyar börtönpokol újra bíróság elé állíthatja a színészt.  A napilap úgy tudja, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága egy komplett jogászcsapatot bízott meg azzal, hogy vizsgálja meg a könyvben leírtakat, lévén azok köszönő viszonyban sincsenek a valósággal. A testület december végén jelentette fel a színészt rágalmazás, becsületsértés miatt, és ugyanígy járt el a szerzővel és a kiadóval szemben is.


(Fotó: Stohl András)

“Stohl Andrásnak minden, a könyvben szereplő, kifogásolt tényállítását bizonyítania kell a bíróság előtt, különben elvileg visszakerülhet a börtönbe, mert a Büntető törvénykönyv kétéves szabadságvesztés kiszabását teszi lehetővé súlyos rágalmazásért” – nyilatkozta a napilapnak Kamarás Péter ügyvéd.

A Hír24 kérdésére a könyv szerzője, Szalai Vivien elmondta, a BVOP-tól ezidáig nem kapott hivatalos értesítést, ám biztos benne, hogy nincs mitől tartaniuk.

“Görcsoldót továbbra sem szedünk a kirobbant ügy miatt. Most is csak azt tudom mondani, amit eddig, a könyv semmi olyan információt nem tartalmaz, ami hosszú idő óta ne lenne tudvalevő a magyar börtönviszonyokról. Amióta a Blikk cikke napvilágot látott, pár óra alatt  volt rabok, őrök tucatjai kerestek meg a közösségi portálon, hogy jönnének tanúskodni. A hiteles újságírás jegyében én azt írtam meg, amit András nekem mondott, elbeszéléseit tanúkkal alátámasztottam” – jelentette ki.


(Fotó: TV2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik