Szórakozás

Rontja a tévézés a sperma minőségét

foci-tévében (futball, televízió, )
foci-tévében (futball, televízió, )

Egy tanulmány szerint rosszabb minőségű a tévémániás férfiak spermája.

Rosszabb minőségű azoknak a férfiaknak a spermája, akik hetente több mint 20 órán át a tévé előtt ülnek, mint azoké, akik megtartóztatják magukat a televíziózástól – ezt állapította meg egy amerikai tanulmány.

A bostoni Közegészségügyi Főiskola amerikai kutatói 189, 18 és 22 év közötti fiatalember spermáját vizsgálták meg, és pontos kérdéseket tettek fel életmódjukkal kapcsolatban (mozgás, táplálkozás, tévénézési szokások). A szakemberek képernyő előtt töltött idő firtatásával próbálták felmérni, hogy mennyire mozgásszegény a megkérdezettek életmódja.

Azoknak, akik heti több mint 20 órát a tévé előtt ülnek – vagyis aránylag keveset mozognak -, 44 százalékkal alacsonyabb volt a spermiumszáma, mint azoknak, akik kevesebb időt töltenek a képernyő előtt – mutatott rá a British Journal of Sports Medicine folyóiratban ismertetett tanulmány.

Azoknak a férfiaknak, akik heti 15 vagy ennél több órát töltenek testgyakorlattal, 73 százalékkal magasabb volt a spermiumkoncentrációjuk, mint azoké, akik öt óránál kevesebbet mozognak hetente.

Valamennyi vizsgált esetben azonban elegendő volt a spermiumszám a nemzőképességhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik