Szórakozás

Kevésbé pihentető az alkoholmámoros alvás

alkohol (alkohol, )
alkohol (alkohol, )

Egy lefekvés előtti pohárka segít ugyan az elalvásban, de a kutatók szerint rontja az éjszakai alvás minőségét.

A Londoni Alvásközpont kutatói azt állítják, a kutatások eredményei szerint az alkohol gátolja a normális alvásciklust. Bár csökkenti az elalváshoz szükséges időt, és mély álomba merít, megfoszt bennünket az alvás egyik legpihentetőbb szakaszától, ahol az álmok is születnek- írja a HáziPatika.

Ha túl gyakran használjuk az alkoholt, akár álmatlanságot is okozhat.Sokan hirdetik a “jóéjt ital” előnyeit (egyes idősotthonokban és kórházi osztályokon például fel is szolgáltak alkoholt), de Dr. Irshaad Ebrahim kutatócsoportja határozottan ellenjavallja a megoldást.

Dr. Ebrahim, az Alcoholism: Clinical & Experimental Research szaklapban közzétett áttekintés szerzője szerint nagyon vigyázni kell a rendszeres alkoholfogyasztással.”

Egy-két pohárka rövid távon még nem gond, de ha valaki folyamatosan minden este megissza az italát, az már jelentős problémákat okozhat. Ha mégis iszunk, az a legjobb, ha legalább másfél-két órával lefekvés előtt fogyasztjuk el az italt, hogy az alkohol elkezdjen lebomlani.”

Tovább a teljes cikkre!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik