Szórakozás

Két tucat határsértő és két embercsempész rendőrkézen

hatarorseg(210x140)(3).jpg (határőrség)
hatarorseg(210x140)(3).jpg (határőrség)

Mozgalmasnapot tudhat maga mögött a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség: kedden éjszak és szerdára virradóra 24 illegális migránst és két embercsempészt állítottak elő a rendőrök.

Domaszék külterületén az 55-ös főúton sétált 10 férfi, amikor a Kirendeltség rendőrei észrevették és igazoltatták őket. A nyomok alapján terepkutatásba kezdte, és további két szerbiai állampolgárt fogtak el, akik Szerbia területére igyekeztek volna vissza. A két férfi segítette a tíz afgán állampolgárt jogellenes cselekményükben, így velük szemben embercsempészés megalapozott gyanúja miatt büntető-, az okmányok nélküli tíz határsértővel szemben pedig idegenrendészeti eljárás indult.

Tiszasziget külterületén a szivattyútelepnél hét személyre bukkantak az egyenruhások. A koszovói állampolgárok sem személyazonosságukat, sem az ország területén való jogszerű tartózkodásukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért idegenrendészeti eljárás indult ellenük.

Ugyanebben az időpontban Szeged térségében a Tisza árterében egy szerbiai és egy koszovói férfit igazoltattak a rendőrök. Utóbbiról kiderült, hogy beutazási és tartózkodási tilalom hatálya alatt áll, így ennek megszegése miatt büntetőeljárás indult ellene.

A hajnali órákban Ásotthalom területén polgárőrök jelezték, hogy gyanús személyek tartózkodnak a Felszabadulás utcában. Ellenőrzésük során fény derült arra, hogy a négy bangladesi férfi és afgán társuk semmilyen okmányokkal nem rendelkeztek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik