Szórakozás

Egyre több a halálos baktérium

baktérium (Streptococcus pneumoniae baktérium)
baktérium (Streptococcus pneumoniae baktérium)

Egy, a globális fenyegetésekről szóló dokumentum kiemeli: az antibiotikumok helytelen alkalmazása akár oda is elvezethet, hogy egyes bakteriális fertőzésekre a jövőben egészen egyszerűen nem lesz gyógyszer.

Külön fejezetet szentel az antibiotikum rezisztenciának az az összefoglaló, amely a Davosban megrendezett Világgazdasági Fórum éves találkozójára készült el. Több egyetem és magáncég közreműködésével készül el évről-évre a jövő fenyegetéseit feltérképező tanulmány.

A dokumentum gazdasági, környezeti, geopolitikai, társadalmi és technológiai folyamatokat egyaránt vizsgál. Olyan tényezőket említ, mint az új élettudományi felfedezések előre nem látható következményei, a krónikus megbetegedések emelkedő száma, az új világjárványok kialakulásának esélye és az antibiotikumoknak ellenálló baktériumok okozta veszély – írja összefoglalójában az ÁNTSZ.

Az emberiség számára a különböző járványos megbetegedések folyamatos fenyegetést jelentenek – emeli ki a Világgazdasági Fórum számára készült összefoglaló.

A globális járványügyi biztonság megteremtése érdekében tett lépéseknek köszönhetően a különböző járványok ma már sokkal kevesebb halálesetet okoznak- írja a HáziPatika.

A korszerű gyógyszerek megjelenésével, a kutatások fejlődésével újabb és újabb betegségek kezelhetők. Vajon mindez elég okot ad-e arra, hogy abban bízzunk: a tudomány majd mindig megment minket? – teszi fel a kérdést a dokumentum.

Tovább a teljes cikkre!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik