Szórakozás

A rizs az új csodaszer a rákbetegeknek?

rizs (rizs, )
rizs (rizs, )

A rizs növény sejtjeiből nyert vegyület kétfajta emberi ráksejt elpusztítására is képes, ráadásul hatékonyabban, mint az egyik legerősebb terápiás gyógyszer.

Az eljárás előnye, hogy nem károsítja az egészséges sejteket. Ramakrishna Wusirika biológus és csapatának úgynevezett rizsőssejtből, más néven “calli”-ból nyert szere különböző kerti rizsfajták (Oryza sativa) keverékéből készült. A laboratóriumban fejlesztett, természetes eredetű anyag képesnek bizonyult a bél- és a veserákos sejtek megsemmisítésére. 96 óra múltán húsz az egyhez arányú vegyítés mellett a veserákos sejtek 95 százaléka, valamint a bélrákos sejtek 83 százaléka elpusztult, miközben az egészséges tüdősejtek gyakorlatilag érintetlenek maradtak. A taxolos kemoterápia ezzel szemben a normális szöveteket is nagymértékben roncsolja.

Wusirika szerint a rizsőssejt olyan különleges növényi összetevőkkel segít a rosszindulatú sejtek elpusztításában, amelyek egyébként annyira egészségessé teszik a zöldségek fogyasztását. “Tele vannak olyan anyagcsere-komponensekkel, amelyek jót tesznek nekünk. A rákot is valószínűleg ezzel győzik le” – mondta a szakember.

A videós cikket itt olvashatja!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik