Szórakozás

Borbás Marcsi: zenében mindenevő vagyok!

A Győri Filharmonikus Zenekar hagyományos farsangi koncertjén vállalta a házigazda szerepét Borbás Marcsi, a hangverseny előtt a Győr24 egy villáminterjún faggatta a csinos műsorvezetőt.

A képernyőn mindig elbűvölő, talán éppen azért szeretik annyira a nézők, mert mindenféle sztárallűr nélkül tud az emberekhez szólni. Borbás Marcsi életében nehezen indult az esztendő, hiszen munka munkát követ, a napokban mégis örömmel elvállalta a filharmonikusok felkérését, és a farsangi koncertre Győrbe látogatott, hogy személyiségével emelje az est fényét. Portálunk persze nem hagyhatta Marcsit szól nélkül…

Ha már a filharmonikusoknál vagyunk, akkor elkerülhetetlen a kérdés: hogy állsz a komolyzenével?

Borbás Marcsi: Ez egy jó kérdés. Jól köszönöm, persze attól függ, hogy milyen komolyzenéről beszélünk. Mindenevő vagyok, szinte bármit meghallgatok, de nálam is van jó és rossz zene. Az a kategorizálás, hogy könnyű- és komolyzene szerintem nem állja meg a helyét, hiszen lehet könnyű egy ma komolyzenének kikiáltott mű, és ez fordítva is igaz.

Milyen érzésekkel jöttél városunkba?

B.M.: Félelmetes érzésekkel. No, nem kell rosszra gondolni, csak mi Solymáron lakunk, ahol Győrhöz hasonlóan rengeteg hó esett, úgyhogy egy túlélőharc volt lejönni a hegyről. De természetesen nagyon szívesen jöttem, és készültem is az estre. Nagyon kevés ilyen jellegű felkérést vállalok, hiszen rengeteget forgatok, de erre elsőre igent mondtam. Nagyon szeretem ezeket a koncerteket, és így legalább testközelből élvezhetem.

Sűrű az év eleje?

B.M.: Igen, szerencsére! A Gasztroangyalon dolgozom, egy kicsit nehezen is indult az év, mert január 3-tól 8-ig, 6 napon keresztül folyamatosan napi 16 órát forgattam azért, hogy legyenek újévi adások. Mindig sűrű a január-február, ráadásul báli szezon van, és a 15 éve vállalt munkáimat is muszáj megcsinálni. De addig jó, míg sok a teendő, én akkor vagyok rosszul, ha unatkoznom kell, de azt hiszem ilyen még nem is volt. Ha úgy adódik még éjfélkor is nekiállok valamit befőzni, szóval az unalmat mint olyan, nem ismerem!

Már javában dübörög a báli szezon. Szívesen jársz táncos mulatságokba?

B.M.: Csak dolgozni! Önszántamból, felnőtt fejjel, szórakozni nem igazán voltam, vagy legalábbis nem emlékszem. Persze a férjem sok helyre elkísér, úgyhogy azért szoktunk táncolni a farsangi időszakban, és ez éppen elég!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik