Szórakozás

Nyolc év az ittasan, négy ember halálát okozó autósnak

Másodfokon jogerősen nyolc év börtönbüntetésre ítélte szerdán a Kecskeméti Törvényszék Losonczi Tibor 46 éves kiskunfélegyházi lakost, aki ittasan balesetet okozott, amelyben négyen meghaltak.

A bíróság az elsőfokú ítélet tényállását megalapozottnak találta, ezért a több ember halálát okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt az első fokon hozott ítéletet helyben hagyta.

A kiskunfélegyház, 46 évesi Losonczi Tibort mellékbüntetésként 4 évre a közügyektől, 8 évre pedig a járművezetéstől is eltiltotta a bíróság.
A férfi 2011. november 14-én Kiskunfélegyháza lakott területén kívül, az 5-ös úton az engedélyezett 90 kilométeres óránkénti sebesség helyett 130-140-nel közlekedett. Vérében 1,80-1,87 ezrelék véralkohol-koncentrációt állapítottak meg.
A szlovák forgalmi rendszámú személygépkocsit a férfi Kiskunfélegyháza felől Kecskemét irányába vezette, és úgy előzte az előtte haladó járműszerelvényt, hogy nem adott elsőbbséget a szemből érkező személygépkocsinak.
A járművek összeütköztek, a baleset következtében négy ember – köztük két gyerek – meghalt, és a balesetet okozó vádlott is súlyosan megsérült.

A férfi már korábban is volt büntetve ittas járművezetés miatt, de a jogosítványát nem vonták be. Ezen kívül a számvitel rendjének megsértése bűntette miatt 3 év próbára bocsátották, mely idő alatt történt a baleset, így a bíróság ezt a tényt is figyelembe vette.

Szörényi Mariann tanácsvezető bíró az ítélet indoklásában elmondta: sem az ügyész hosszabb időtartamú börtönbüntetés kiszabására vonatkozó indítványát, sem a védőnek a büntetés enyhítését kérő fellebbezését a másodfokú bíróság nem fogadta el. A jogerősen elítélt férfi büntetése háromnegyedének letöltése után bocsátható feltételesen szabadlábra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik