Szórakozás

A “kávépénzt “cigarettás dobozba rejtve kapták

Megalapozatlan ítélet miatt új eljárásról határozott a Szegedi Ítélőtábla abban az ügyben, melyben a vád szerint határrendészek fogadtak, majd osztottak maguk között el "kávépénzt" a tompai határon átkelőktől.

A különböző tartalmú szabadságvesztéseket kiszabó I. fokú ítéletet hatályon kívül helyezte, és a Kecskeméti Törvényszéket új eljárás lefolytatására utasította a Szegedi Ítélőtábla a M. Sándor és társai ellen, hivatalos személy által, folytatólagosan elkövetett vesztegetés miatt indított büntetőügyben.

A z összesen 8 hivatásos tisztet vádló ügyben a kelebiai állomáson dolgozó határrendészek, egymással, valamint egy szerb köztársasági kapcsolatukkal együttműködve az utóval érkezőktől a beléptetés során – úgynevezett kávépénzként – különböző címletű, legtöbbször 5 és 10 eurós bankjegyeket fogadtak el. A tényleges útlevélkezelést végző vádlottak ezeket a bankjegyeket a helyettes ügyeletesnek, a II. rendű vádlott R. Zsoltnak adták át cigarettás dobozba rejtve. R. Zsolt ,  M. Sándor, és K. Tibor aztán a pénzen egyenlő arányban osztoztak. Elfogásukkor 1.665 eurót találtak náluk, melyet még nem osztottak szét.

A Szegedi Ítélőtábla szerint az I. fokú ítélet megalapozatlan, érdemi felülvizsgálatra nem alkalmas, mivel az I. fokú bíróság a tényállást nem derítette fel kellőképpen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik