Szórakozás

Nem szabadul korábban Damu

Damu Roland (Damu Roland)
Damu Roland (Damu Roland)

A Kúria ma délután helyben hagyta a a kilenc hónappal ezelőtti másodfokú ítéletet, így Damu Roland büntetése nem csökkent, a perújrafelvételre pedig nincs lehetősége.

Nagy izgalommal ült be a tárgyalóterembe Damu Roland ma reggel. A sorozatszínész ügyét kilenctől tárgyalta újra a Kúria. A színészt tavaly ítélték négy és fél év börtönre, mert megerőszakolta és bántalmazta volt menyasszonyát, Palácsik Tímeát. Damu a tárgyalások alatt végig hangsúlyozta ártatlanságát, ügyvédjével, Ruttner Györggyel pedig már nyáron beadtak egy felülvizsgálati kérelmet.

(Fotó: TV2)

A Bors információi szerint a tárgyalásra kéz-és lábbilincsben érkező Damu Rolandot reggel a tiszalöki börtönből egy rabszállító hozta fel Budapestre. A színész a hírek szerint keményen edzett az elmúlt hónapokban, a börtönkoszttól lefogyott, és börtönkonyhán dolgozik.

A tárgyalóteremben a vádirat ismertetése után Damu ügyvédje, dr. Ruttner György kapott szót. Szerinte több ponton tisztázatlanok Palácsik Tímea állításai, és nem történt helyszíni megtekintés, illetve egyoldalú a sértettre vonatkozó szakértői vélemények értékelése. A bűnösség így megalapozatlan, logikátlan és ellentmond a szakértői véleményeknek.

Ruttner ezután arra helyezte a hangsúlyt, hogy megtudja, egy ember vallomása alapján – amelyet semmilyen bizonyíték nem támaszt alá – megállapítható-e egy igen súlyos bűncselekmény. “Elegendő-e csupán egy nőnek az állítása, hogy őt egy férfi megerőszakolta, miközben a férfi ezt konzekvensen tagadja?” – kérdezte. “Ha igen, akkor ez katasztrófa ennek az országnak.” Emellett az ügyvéd szerint Damu az eljárás alatt nem ismerhette meg a vádíratot, így vitatható, hogy a törvényes vád fogalma megvalósult-e.

Dr. Ruttner György továbbá azt is hangsúlyozta, a sértett vallomását nyolcféleképpen rögzítették, és ráadásul a tanúvallomásokban is talált kivetnivalót. Damu ügyvédje szerint az is egy lényeges eleme az ügynek, hogy az egyik eljárt bíró néhány nappal az ítélethozatal után megszűnt bírói minőségében ténykedni, és új életpályát alakított ki magának. Az ügyvéd a vádolott felmentését kérte valamennyi vádpont alól. A védőbeszéd után a legfőbb ügyészség képviselője vette át a szót, aki minden eljárásjogi kifogásra reagált.

A Bors összefoglalója alapján az ügyész szerint minden tekintetben alaptalan a felülvizsgálati indítvány, ezért indítványozza, hogy a tisztelt Kúria ne adjon helyt annak.

Damu Roland is felszólalt.

“Azért jöttem ide ,hogy segítséget kérjek önöktől, mert nem követtem el azokat a bűncselekményeket, amikkel vádolnak” – jelentette ki.

A Kúria néhány órás szünet után délután helyben hagyta a másodfokú ítéletet, így Damu Roland büntetése nem csökkent, és a perújrafelvételre sincs lehetőség. Fellebbezésnek helye nincs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik