Szórakozás

Koroknay Géza méltó temetésére gyűjtenek

Példátlan gyűjtőakciót hirdettek az interneten a szerdán elhunyt színész, Koroknay Géza kollégái és barátai.

Kollégái és barátai gyűjtést indítottak az interneten, hogy a napokban elhunyt Koroknay Géza méltóképpen lelhesse meg örök nyugalmát. Clint Eastwood és James Belushi magyar hangját több hónapos betegség után érte a halál, szervezete feladta a harcot a gyilkos kórral szemben. Amikor kiderült, hogy daganatos beteg, Koroknaynak legnagyobb félelme vált valóra, azonban az utolsó pillanatig küzdött az életbenmaradásért. A népszerű szinkronszínész az utolsó hónapokban már nem tudott dolgozni, és felesége, Koroknay Simon Eszter is úgy döntött, hogy távol marad a hangstúdióktól.

“Sajnos bizonytalan a színészek anyagi helyzete, így Gébuék is csak nagyon nehezen tudták kifizetni az orvosi kezelésekkel járó súlyos költségeket. Ezt látva már hetekkel ezelőtt gyűjtőakciót hirdettünk, hogy segíthessünk nekik. Eleinte szinkronstúdiókban elhelyezett urnákban, most pedig egy bankszámlaszámra várjuk a szakmabeliek adományait. Biztosak vagyunk abban, hogy két héten belül olyan összeg fog összegyűlni, amelyből méltóképp tudjuk majd elbúcsúztatni Koroknay Gézát. Senki sem kért minket erre, de egyszerűen nem tehettük volna meg, hogy azok után, amit Gébu tett a szakmáért, nem próbálunk meg segíteni” – mondta a Hír24-nek Keönch Anna színművésznő, a gyűjtőakció egyik szervezője.

Fotó: activestudio.hu

Anna elárulta, hogy néhány nap alatt több ezer emberhez jutott el a páratlan összefogás híre, és már az első adományok is elkezdtek érkezni a megadott bankszámlaszámra.

A Hír24-nek Koroknay Géza özvegye, Koroknay Simon Eszter is nyilatkozott. A Foxy néven is ismert színésznő ezúton is köszönetet mond kollégáinak és barátainak, akik mellette állnak a legnehezebb napokban. “Teljesen egyedül maradtam, csak ők és a vigasztaló, támogató szavaik tartják bennem a lelket. Gébuval bérelt lakásban éltünk, amelynek a díját egymagam biztosan nem tudom kifizetni. Fogalmam sincs hová megyek ezután. Géza halálával, úgy érzem, én is meghaltam, életem legnagyobb szerelme volt, négy közös év jutott nekünk. Hogy ő már nincs, az én életem is végetért” – mondta el könnyezve a 41 éves Foxy.

Koroknay Gézát januárt 19-én, 11 órakor helyezik végső nyugalomra a pesti alsó rakpart utolsó kikötőjéből, a Dráva utcától induló Halászbástya nevű hajón.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik