Szórakozás

Őrizetben a Facebook-os szatír

Négy óra alatt azonosította és elfogta a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság azt a 20 éves fiatalembert, aki kedden hajnalban megtámadott egy nőt a Liszt Ferenc utca egyik panelháza előtt.

A sértett először nem a rendőrséghez fordult, hanem a Facebook közösségi portálon tette közzé a vele történteket – tájékoztatta a Szeged24-et Jászai Linda, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Erre figyelt fel egy szolgálaton kívüli vásárhelyi rendőr, majd ez alapján keresték meg a nyomozók a nőt, aki végül csütörtökön kora délután tett magánindítványt. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság csak ezután indíthatta meg a nyomozást. Ennek következményeként négy órán belül azonosították a támadót, akit késő délután el is fogtak. A 20 éves büntetlen előéletű férfi kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. Elismerte, hogy aznap éjjel egy másik nő sérelmére is hasonló bűncselekményt követett el Hódmezővásárhelyen. A rendőrök ez utóbbi sértettet is felkutatták, aki így szintén feljelentést tett.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság a 20 éves hódmezővásárhelyi lakost őrizetbe vette és szemérem elleni erőszak bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kezdeményezte előzetes letartóztatását.

A rendőrség ezúton is kéri a lakosságot, hogy amennyiben sérelmükre bűncselekményt követnek el, a közösségi portálon történő megosztás helyett vagy mellett, haladéktalanul tegyenek feljelentést, hogy a nyomozó hatósága szükséges intézkedéseket mielőbb megtehesse.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik