Szórakozás

Őrizetbe vették a rendőrök a köröstarcsai rablókat

Őrizetbe vette a rendőrség azt a két férfit, akik egy családot rabolt ki péntek késő este köröstarcsai házukban.

Vargáné Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a rendőrség ügyeletére este kilenc óra körül érkezett bejelentés arról, hogy ismeretlenek az ablakon át bemásztak egy lakóházba Köröstarcsán. Különböző eszközökkel, baltával, kihegyezett seprűnyéllel ütlegelni kezdték a bent lévő anyát és két fiát. A 42 éves nő súlyosan megsérült, míg 24, illetve 19 éves fia nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A támadók egy hordozható számítógépet vittek el a házból.

A bejelentést követően a rendőrök keresni kezdték a rablás elkövetőit. Az egyik gyanúsítottat a lakóhelyén találták meg, a másik férfi pedig élettársa családjánál rejtőzött el, ott fogták el a Terrorelhárítási Központ rendőreinek közreműködésével.

A 36 és 19 éves köröstarcsai férfiakat, akik ellen korábban más bűncselekmény miatt már indult büntetőeljárás, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettel gyanúsítják. A békési rendőrkapitányság mindkettőjüket őrizetbe vette, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat – tette hozzá a szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik