Szórakozás

Kukucs a zenére – ismét itt a Peep Bo!

Megjelent a Peep Bo! nevű zenekar második kislemeze. A gyulaiból szegedi csapattá váló banda frontemberével, Jurdi Dániellel beszélgettünk.

Elég fiatalok vagytok, de már rendelkeztek egy kisebb rajongói táborral. Mégis, aki nem ismerne benneteket, ki vagy mi az a Peep Bo! ?

J. D. Eredetileg mi egy gyulai banda vagyunk. 2009-ben álltunk össze, amikor még gimibe jártunk. Egy olyan zenekart akartunk alakítani, amiben nem megszokott hangzás van, stílusok keverednek.

Miért pont ezt a nevet választottátok a bandátoknak?

J. D.Nincs nagy története, a zenekar dobosa hozta az ötletet és megtetszett nekünk. Talán tükrözi is a stílusunkat. Egyébként azt jelenti, hogy kukucs!

Pénteken jött ki a legújabb kislemezetek a Youtube-on, erről mesélj egy kicsit.

J. D.Ez már a második kislemezünk három új dallal, ami a Fairytale című számunk után kapta a nevét. Youtube-on illetve Facebook-on lehet hallgatni.

Albumot mikor lehet dedikáltatni?

J. D.Egyelőre még nem. Tervezzük, hogy kiadunk egy nagylemezt is, amit nem csak a Facebook-ról lehet letölteni, de ahhoz még idő és dalok kellenek.

Lesz kislemez bemutatótok?

J. D.A banda minden tagja most már Szegeden tanul, így egyre jobban kezdünk elszakadni Békés megyétől. Nagy a valószínűsége, hogy Szegeden lesznek az első koncertek az új dalokkal, de csak a vizsgaidőszak után.

Megfér az egyetem és a zene egymás mellett?

J. D.Nehezen, de igen. Minden csak egyeztetés kérdése, de úgy gondolom, hogy a vizsgaidőszakon kívül a tanulás annyira nem befolyásolja a zenekari életet.

Jövőre hol számíthatunk Peep Bo! fellépésre?

J. D.Ez egy nagyszerű kérdés, amire még én sem tudom a választ. Szeretjük a nyári fesztiválokat, de most a hűvösebb időben például a Rongy Kocsma vagy a Pulzus volt a célpont.

Miről szólnak a dalaitok?

J. D.Egy-egy gondolatról, életérzésről, vagy ha úgy tetszik, feelingről. Mindig a zenei alap készül el hamarabb, a szöveget pedig annak a hangulatához írom. Például a Summer Nights a gyulai nyári estéket idézi, a Who Wanna Knows egy romantikus nóta, a Fairytale pedig inkább a csalódottságról és az új reményekről szól.

Miben más ez a kislemez, mint az előző?

J. D.Két évvel ezelőtt vettünk fel egy szintén három számból álló demot, de azokat a dalokat még nagyon fiatalon írtuk. A mostaniak viszont már velünk együtt „öregedtek”. Ha mi nem is, de legalább a szövegek biztosan érettebbek lettek.

Ha már szóba került….elég fiatalok vagytok, alig léptetek be a húszas éveitekbe. Mit gondolsz, idővel ti is majd a nagyok közé fogtok tartozni, vagy megmaradtok hobbibandának?

J. D.Amíg egyetemen tanulunk, addig nem tudunk száz százalékon dolgozni. Előbb legyen egy diplománk, hogyha mégsem jönne össze a zenei karrier, legyen miből élnünk. Utána majd lesz valahogy.

Már csak egy kérdés maradt megválaszolatlan: miért pont angolul?

J. D.Ennek nincs nagy miértje. Úgy érezzük, hogy ehhez a stílushoz jobban passzol az angol, mint a magyar. Dallamosabb és könnyebb vele dolgozni. Nem zárkózom el a magyar szövegektől sem, de még nem gondolkoztam ezen. Előbb vizsgázzunk le, koncertezzünk, készítsük el a nagylemezünket és szeressenek meg minket. Utána majd egy őrült pillanatunkban talán elgondolkozunk magyar dalok írásán is.

Zsingor Tünde

Ajánlott videó

Olvasói sztorik