Szórakozás

Joshi Bharat életveszélyben volt

joshi-bharat(960x640).jpg (joshi bharat)
joshi-bharat(960x640).jpg (joshi bharat)

Az indiai származású sorselemző korábban veszélyes környéken élt családjával. Egy alkalommal a saját bőrén tapasztalhatta meg a hinduk és mohamedánok között feszülő éles ellentétet.

Joshi Bharat tinédzserkorában került életveszélybe, amikor fanatikus mohamedánok vadásztak a hindukra. Nemrég megjelent könyvében részletesen leírja, hogyan bujkált napokon át.

“A házunk közelében gyermekkoromban volt egy határút, amely elválasztotta a hinduk lakta területet a mohamedán városrésztől. Iskolába menet és visszafelé erre kellett közlekednünk. Egyszer csak a hinduk és a mohamedánok között hatalmas nagy botrány robbant ki, mert állítólag a mohamedánok megettek egy hindu templomhoz tartozó szent tehenet. Éjjel kijárási tilalom volt, forrongott az egész város. Iskolába azonban mégis kellett járnunk, úgyhogy reggel elindultam” – emlékszik vissza Joshi Bharat.

Az odaút atrocitásoktól mentes volt, viszont amikor a TV2 sztárja hazafelé igyekezett, már messziről látta, hogy baj van. Le volt zárva az út, teljes blokád volt.

“Ekkor az egyik mohamedán osztálytársam észbekapott és azt mondta, hogy bújjak el náluk, mert városszerte vadásznak a hindukra. Két napig rejtőztem ott. A családja úgy vigyázott rám, mint a hímes tojásra. Óvtak, védtek mindentől, nehogy valami idióta fanatikus elhíresztelje, hogy ide menekültem” – mondta Joshi, akivel ki tudja mit csináltak volna, ha nem rejti el az osztálytársa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik