Szórakozás

Felfüggesztett börtön egy korrupt kecskeméti gépjárművezető-oktatónak

A férfi pénzt kért tanítványaitól a sikeres vizsga fejében.

Jogerősen két év – végrehajtásában öt esztendőre felfüggesztett – börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a kecskeméti gépjárművezető-oktatót, aki pénzt kért tanítványaitól a sikeres vizsga fejében.

A táblabíróság három rendbeli, üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, s a felfüggesztett szabadságvesztés mellett 200 ezer forint pénzbüntetést szabott ki vele szemben, valamint öt évre eltiltotta foglalkozása gyakorlásától.

Két fiatal nőnek 2010. október 27-én kellett gépjárművezetésből gyakorlati vizsgát tennie Kecskeméten. A vizsga előtt a vádlott külön-külön mindkettőjüknek felajánlotta, hogy amennyiben fizetnek neki 15 ezer forintot, közbenjár a vizsgabiztosnál a siker érdekében. A nők fizettek, és gyakorlati vizsga mindkettőjüknek sikerült.

Az oktató 2010. októberében még egy tanulónak felajánlotta, hogy 15 ezer forint ellenében segíti a sikeres vizsgáját, de a nő ezt az ajánlatot visszautasította, ennek ellenére sikeres vizsgát tett.

A vádlott a tanítványait vizsgáztató biztossal csak hivatalos munkakapcsolatban állt, ezen kívül semmilyen kapcsolata nem volt annak érdekében, hogy a vizsgák sikeresek legyenek.

A férfi a cselekmény elkövetését a vizsgálat során mindvégig tagadta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik