Szórakozás

Saját barátjukat lopták meg a makói fiatalok

A megalapozott gyanú szerint a két fiatal két hónappal ezelőtt tervelte ki, hogy Makón egy barátjuk házába bemennek és onnan különböző értéktárgyakat lopnak el.

A 18 és 19 éves fiúk 2012. szeptember 19-én megvárták, amíg a család a reggeli órákban elhagyja a házat, majd az ablak szúnyoghálóját kivágva bemásztak azon – – tájékoztatta a Szeged24-et Jászai Linda a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Az ingatlanban mindössze húsz percet töltöttek, ami elegendő időnek bizonyult ahhoz, hogy – mintegy félmillió forint értékben – laptopot, arany ékszereket, készpénzt és egyéb elektronikai cikket lopjanak el.

A makói rendőröknek az adatgyűjtés és a tanúkihallgatásoknak köszönhetően került a látókörébe a két fiú. Kihallgatásuk során mindketten részletes beismerő vallomást tettek, amelyben elmondták, hogy nagyon megbánták tettüket és az ellopott érékeket – amelynek egy részét már elköltötték – visszafizetik. A Makói Rendőrkapitányság lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást ellenük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik