Szórakozás

Milliókért kelt el Lennon aktja

Chaplin kalapja és sétapálcája hozta a legnagyobb bevételt a sztárereklyék Los Angeles-i árverésén. Sokat adtak a John Lennon meztelen szerelméről készült firkálmányért is.

Hatvankétezer-ötszáz dollárért ( több, mint 13 millió forint)  talált gazdára Charlie Chaplin legendás kalapjának és sétabotjának egy-egy példánya vasárnap Los Angelesben egy árverésen, amelyet hollywoodi relikviákból és a popkultúra más emlékeiből rendeztek.

A Bonhams aukciós ház előzőleg 40-60 ezer dollárra (9-13 millió forintra) becsülte a kellékek árát. Nem lehet tudni, Chaplinnek hány kalapja és pálcája maradt fenn. A vasárnap kalapács alá került példányok egy magángyűjteményből származnak, de közvetlenül kötődnek a legendás nevettetőhöz.

Az árverésen 25 ezer dollárért (kb. 5 millió forint ) talált vevőre John Lennon egy kézzel írt levele, amelyre az énekes ráfirkálta önmaga és kedvese, Yoko Ono pucér ábráját is.

Egy Marilyn Monroe-t ábrázoló fotósorozatot 21 250 (kb. 4,5 millió) dollárért vettek meg, míg egy absztrakt Frank Sinatra-olajfestmény 10 625 (kb. 2,3 millió) dollárért kelt el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik