Szórakozás

Meghalhatott volna Paul McCartney

Paul McCartney és Nancy Shevell  (Paul McCartney és Nancy Shevell )
Paul McCartney és Nancy Shevell  (Paul McCartney és Nancy Shevell )

Csaknem végzetes helikopterszerencsétlenséget szenvedett a legendás zenész és felesége a rossz időjárási körülmények miatt.

Nem sokon múlott, hogy májusban elveszítsük minden idők egyik legtehetségesebb énekesét. Sir Paul McCartney és harmadik neje, Nancy Shevell egy bérelt helikopterrel mentek Londonból kelet-sussexi birtokukra, ami nem bizonyult jó döntésnek. A térségben ugyanis rettentően felhős, erősen esős időjárás uralkodott, a rossz látási viszonyok pedig megzavarták a pilótát, és csaknem tragédia lett a bizonytalanságából. A férfi nem manőverezett megfelelőlen, és túl közel ment a birtok leszállópályáját övező erdőhöz, így majdnem a fáknak csapódott a gép. Ám az utolsó utáni pillanatban – egy szintén nem veszélytelen húzással – megnövelte a motorerőt, és el tudtak emelkedni a lomboktól, majd nagy nehezen letette a helikoptert a kijelölt helyre.

A most nyilvánosságra hozott esetet természetesen a pilóta jelentette, ezért az érintett légi hatóságok kivizsgálták az ügyet. Azt nem tudni, hogy az eredmény szerint a pilóta hibázott-e, vagy csak a rossz időjárás számlájára írható a rémisztő történet. Azt viszont nyilvánosságra hozták, hogy a gép mindössze hatvan centiméterre volt a fáktól, tehát, ha megingott volna a pilóta keze, akkor a Beatlesből már csak Ringo Starr élne.


Végül csak megúszták a repülést

Ajánlott videó

Olvasói sztorik