Szórakozás

Orbán Viktor nevében béreltek széfet a hackerek

Elfogta a rendőrség azt a két embert, aki számítógépes bűncselekménnyel 13,1 millió forintot utalt át egy Csongrád megyei vállalkozás bankszámlájáról.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a két gyanúsított október 8-án utalt át jogosulatlanul pénzt egy magánszemély bankszámlájára. A feljelentést követően a nyomozók 48 órán belül beazonosították, majd a fővárosban és egy Pest megyei településen elfogták őket.

A nyomozás során a rendőrök lefoglalták a pénz egy részét, valamint az abból vásárolt különféle műszaki cikkeket, és az anyagi kár megtérülése érdekében egy ingatlan zár alá vételét is kezdeményezték. A hackereket a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

A Blikk és a Bors pénteki számában arról írt, hogy a csalók Orbán Viktor miniszterelnök nevében béreltek egy széfet a főváros V. kerületében, és a trezorban egy laptopot és 6,2 millió forint készpénzt találtak. A napilapok információi szerint a csalók azzal buktak le, hogy az anonim módon is bérelhető értékmegőrzőnél a saját elérhetőségüket adták meg értesítési címként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik