Szórakozás

Tombol Sandy

A ciklon halottainak száma már meghaladta a százat, és több mint 8 millió ember maradt áram nélkül.

A Sandy áldozatainak száma a karibi térségben elpusztult emberekkel és egy kanadai halottal együtt elérte a 113-at. Egyedül New Yorkban 18-an vesztették életüket. Az áldozatok legfiatalabbika egy 8 éves kisfiú, akit Connecticutban egy ledőlő fa sebzett halálra.

Az IHS Global Insight előrejelzésekre szakosodott cég becslése szerint a Sandy 20 milliárd dollárnyi ingatlan- és 10-30 milliárd dollárnyi üzleti veszteséget okozott, amivel minden idők egyik legnagyobb kárt okozó természeti csapásává válhat az Egyesült Államokban.

Noha a széllökések sebessége már nem éri el a hurrikán kategóriát és óránkénti 64-96 kilométerre csökkent, a Michigan-tavon több mint 7,2 méteres hullámok keletkeztek, az Eire-tó kiáradt. A Sandy miatt az Appalache-hegység államaiban fél-egy méteres hó esett.

Az áramellátás helyreállítása csak a 800 ezer bajba jutott New York-i felhasználó számára akár egy hétig is eltarthat. A metropolisz Queens negyedében, Breezy Pointnál kitört tűzben 100 otthon égett le. New Jersey államban, a Moonachinál átszakadt egy gát is, itt mentik a bajba jutott, mintegy 800 lakost.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik