Szórakozás

Minden alkalmazottját elbocsátotta Kefír

Kefir (Kefir)
Kefir (Kefir)

Néhány hete megtiltották a pénznyerő gépek működtetését. Az érintettek között van egy magyar énekes is, aki több tucat játékgépet üzemeltetett eddig.

Kefir elképedve vette tudomásul, hogy a parlament megtiltotta a játéktermek és az elektronikus kaszinók üzemeltetését. Pénznyerő gépek csak koncesszióval rendelkező játékkaszinókban működtethetők a jövőben, ilyen jelenleg csak három van Magyarországon. A tilalom nehéz helyzetbe sodorta az énekest, ugyanis ez a vállalkozás adott neki anyagi biztonságot.

„Egy szerencsejáték-szervező cégem volt, játékautomaták üzemeltetésével foglalkoztunk. Az új szabályozás óriási érvágást jelentett, ugyanis emiatt az összes alkalmazottamat el kellett bocsátanom. Közülük már kivétel nélkül mindenki külföldön keresi a kenyerét, és én is ebben látom a jövőt. Azt tervezem, hogy egy olyan országba telepítem át a gépeimet, ahol lehetővé teszik a működést” – mondta a Hír24-nek Kefir.

Az énekes a törvény bevezetése előtt évekig fejlesztette a vállalkozását, milliókat invesztált annak reményében, hogy terjeszkedhet. Most azonban szörnyű helyzetbe került.

„Ez a cég évek óta biztonságot adott nekem. Megadta azt a kényelmet, hogy a belőle keresett havi fix mellett nyugodtan zenélhettem. Most a leépítés után azonban új lehetőségeket kell keresnem” – mesélte Kefir.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik