Szórakozás

Durvul a botrány Alekosz és az RTL között

alekosz (vv alekosz, )
alekosz (vv alekosz, )

Alekosz árulja nyereménylakását – írta az egyik napilap. A baj csak az, hogy egyebek mellett az ingatlant is vissza akarja venni tőle az RTL Klub, mert átszerződött a TV2-höz. Jogászok szerint a görög nyerő pozícióban van.

Mint ahogyan arról már számos alkalommal beszámoltunk, Alekosz 12 millió forintot, egy autót és egy lakást is kapott, miután megnyerte a ValóVilágot. Őt azonban ez sem tartotta vissza attól, hogy szerződése lejárta előtt átigazoljon a konkurenciához. Ez után döntött úgy anyacsatornája, hogy beperlik. Az egykori VV-nyertes meg úgy határozott, eladja a nyereménylakását. Egyesek szerint emiatt Alekosz nagyon megütheti a bokáját, ugyanis a pereskedés tárgyát képező lakástól nem szabadulhatna meg. A híresség azonban másképpen tudja a dolgot.

„A lakás az én nevemen van, a tulajdoni lapon sem szerepel, hogy ’peresítve’ lenne, szóval bármikor szabadon eladhatom. Ugyanez a helyzet az autóval is, bár azt nem kívánom értékesíteni. Mivel sem ezeket, sem a pénzt nem az RTL Klubtól kaptam, hanem a szponzoroktól, így azok felett én rendelkezem” – érvel Alekosz, aki azt is leszögezte, nem ment tönkre, nem ezért adja el a lakást, hanem azért, mert egy befektetéshez nagyobb összegre van szüksége. Azt, hogy ez pontosan mi, nem kívánta elárulni.

Hyross Virág ügyvéd – általános jogi szakértőként – egyetért a híresség indokaival. Mint mondja, amennyiben az ajándékozó nem az RTL Klub, hanem egy külső szponzor, illetve cég volt, így a szóbanforgó ingatlant mint ajándékot kizárólag az ajándékozó, azaz a szponzor követelhetné vissza, ő perelhetne, nem pedig a csatorna. Arról, hogy az ajándékozók perelnék Alekoszt, a Hír24-nek nincs tudomása.

Természetesen az RTL Klubot is megkerestük az ügyben. Kolosi Péter programigazgató elmondta, mivel csak most értesültek a nyereménylakás eladásáról, így nem tud konkrétumot mondani, jogászaik megvizsgálják az ügyet. A per egyébként jelenleg is folyik a VV-nyertes és a csatorna között a szerződésszegés miatt, amit Alekosz soha nem is tagadott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik