Szórakozás

Keddig töltik és eszik a kolbászt Békéscsabán

Ki ne hallott volna már a Csabai kolbászról? És legalább ennyien ismerik ennek a remek hazai ételnek a legrangosabb ünnepét a Csabai Kolbászfesztivált.

Békéscsaba nem fukarkodik ha “ételes” rendezvényekről van szó így a méltán népszerű Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé vagy a Lecsófesztivál igen csak méltó (nagy)testvére a Kolbászfesztivál. Idén október 19-e és 22-e között várja az érdeklődőket a rendezvénynek hagyományosan helyt adó Városi Sportcsarnok, ahol a profi és az amatőr kolbászkészítők is megmutatják tudományukat.

A Csabai Kolbászfesztivál az inycsiklandozó illatok és falatok meleltt  változatos kikapcsolódási lehetőséget is nyújt vendégeinek, miközben tíz ujjunkat nyalogatjuk két falat csabai kolbász között, kiállítások, szakmai konferenciák, szórakoztató és kulturális programok, kolbász – és borbemutatók, versenyek fokozzák a hangulatot étvágyunkat.

A fesztiválhoz 2006 óta kapcsolódik a Borvigadalom, melynek keretein belül 30 pincészet és borászat mutatkozik be. Mivel a kolbászkavalkádhoz és a disznóhús ízeihez, a borhoz hasonlóan a pálinka is remekül illik, amit persze a fesztivál szervezői is jól tudnak, ezért pálinka faházak sora várja a markánsabb italok kedvelőit.

Kolbász, bor, pálinka és szórakozás a Csabai Kolbászfesztivál hitvallása, ha csak egy mód van rá mindenképp kolbászoljunk arra, hogy az csodás hazai ízek kavalkádjába merülve elismerjük, Békéscsaba hazánk gasztronómiai fővárosa.

A fesztivál részletes programja ide kattintva olvasható

Ajánlott videó

Olvasói sztorik