Szórakozás

A TV2 kamerái előtt műtötték Norbi szívét

Nemcsak otthonába, hanem a műtőbe is beengedte Schobert Norbi a TV2 Naplójának kameráit. A fitneszguru közölte, nem kért pénzt a csatornától, és nem öncélú magamutogatás volt a célja.

Bár azt régóta tudni lehet, hogy Schobert Norbi szívével gond van, mégis egy ország döbbent meg, amikor Rubint Réka csütörtökön reggel a Facebookon nyilatkozatot tett közzé, miszerint férjét szerdán reggel megműtötték.
A fitneszgurunál – mint ismert – három éve szívbillentyű-problémát diagnosztizáltak, időközben pedig az is kiderült, Norbi – ha nem operálják meg – csupán három-négy évig élhet. Az update életmódrendszer atyja néhány napja – a műtét másnapján – a TV2 Mokkájában telefonon mondta el, hogy jól van, ám azt is elárulta, egyáltalán nem volt biztos, hogy túléli a beavatkozást.


Hogy mi minden járt Schobert Norbi fejében az operáció előtt, azt az életmódszakember a TV2 Naplójában osztotta meg a nézőkkel, a vasárnap esti adás előtt pedig a legnagyobb közösségi portálon is megszólította rajongóit és barátait, tudván, hogy médiaszereplése okán több kérdés is felmerülhet.

“A Napló tanulságos lesz, de lesz aki kérdezni fog: 1. Miért osztottad meg?, 2. Pénzért mindent? Elmondom, hogy ne kelljen kérdezni. Megosztottam, mert halálom esetén akartam, hogy dokumentálva legyen, nem a klinikailag és életben is sikeresen bizonyított Norbi Update és a sport tett tönkre és ölt meg. Féltettem Réka és a gyerekeim jövőjét a kiváló hungarian jóindulattól. Nem a haláltól féltem, hanem az Ő elvesztésüktől. Nem tudom tovább óvni őket” -olvasható Norbi oldalán.

“Szalay Ádám (a Napló riportere – a szerk.) álla leesett, hogy egy fillért nem kértem, kicsit hülyének nézett, de végül megértette. Másik okom az, ha a sebész bevállalja a dokumentumfilmet, akkor tényleg bízik a világújdonságában és nem fog elcseszni. Bebiztosítottam a végrehajtást és a halálhírem. Aki “B” terv nélkül él, azt Isten megbünteti a magabiztosság miatt. A Béke titka, hogy örökre készülsz a Háborúra. Nem normális, hogy pont velem történt ez meg, de már tudom, hogy 40 perc odaát más emberré tett. Szép estét! Norbi” – folytatta az életmódszakember.

A TV2 Naplójának stábja a műtét előtti napon Norbi szentendrei otthonában járt. Az üzletember – akárcsak felesége, Réka – alig tudott uralkodni könnyein, amikor arról beszélt, ahogy közeleg az operáció, annál kevésbé tud aludni éjszakánként. Norbi elmondta, amikor diagnosztizálták veleszületett betegségét, csupán az vigasztalta, hogy kiderült, a rengeteg edzéssel nem rontott állapotán, sőt…

Rubint Réka a műtét előtt pedig arról beszélt, attól fél legjobban, amikor Norbit betolják a műtőbe, és kiszolgáltatottan fekszik majd a műtőasztalon, holott tudta, hogy férje a legjobb kezek közé kerül. A házaspár azt is elárulta, gyermekeiknek sem szóltak az operációról.

Norbi orvosa Dr. Székely László a Naplónak elmondta, milyen beavatkozás vár a férfira. “Ötcentis vágást ejtünk Norbi mellkasán, és azon keresztül végezzük el a szívbillentyű-plasztikát. A cél, hogy a rosszul záró billentyűt hozzuk helyre, és ne kelljen műbillentyűt beültetni” – fogalmazott a professzor. Ma már tudjuk, az operáció a tervek szerint alakult, sikerült a saját billentyűt plasztikai úton korrigálni, nem volt szükség sem biológiai, sem mechanikus műbillentyűre, Norbi pedig a hétvégén már talán otthon lábadozhat.

Norbi és az őt műtő team azt is megengedte, hogy a TV2 Naplója egy, a műtőasztal főlé szerelhető minikamerával “részt vegyen” az operáción, amelynek részletei a csatorna internetes oldalán láthatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik