Szórakozás

Menő kerékpárokat loptak a szegedi tolvajok

Két kerékpártolvaj-bandát számolt fel a Szegedi Rendőrkapitányság a napokban. Az elfogott hat gyanúsított közel harminc biciklit lopott el az elmúlt néhány hónapban.

Kerékpárlopásokból tartotta fenn magát két 15 éves fiú – tájékoztatta a Szeged24-et Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A tippet egyikőjük apja adta, aki fiát és annak barátját egy olyan emberrel is összehozta, aki felvásárolta a kétkerekűket. A gyanú szerint a két tizenéves közel húsz kerékpárt lopott el július óta Szeged különböző részeiről.

A Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a házkutatások során összesen 10 biciklit foglalt le a 30 éves orgazdánál, míg további három maradványát egy színesfém felvásárló telepen találták meg. Egy szegedi kiserdőben tartott helyszíni szemle során a nyomozók kerékpárzárakra és ülésekre is bukkantak. A Szegedi Rendőrkapitányság az orgazdát és a felbujtó apát őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat, amiről a bíróság ma dönt.

Egy 49 éves orgazdát is őrizetbe vett a Szegedi Rendőrkapitányság a napokban. A bíróság által már előzetes letartóztatásba is helyezett szegedi lakos egy 37 éves férfitól vásárolta fel az általa ellopott bicikliket. Utóbbi a megalapozott gyanú szerint Szeged több pontjáról nyolc kétkerekűt vitt magával. A rendőrök akkor fogták el, amikor egy biciklit az egyik kocsmában is eladásra kínált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik